River Fitness by Getfit

Czine Szilvia

személyi edző

A sport gyermekkorom óta az életem része. Számos sportágba belekóstoltam, mint például az atléitka, kajak-kenu, kosárlabda, vagy jazz-balett. Végül a fitness-nél ragadtam le 16 évesen. 15 évig versenyeztem, több szövetségnél világbajnok vagyok. A versenyzõi éveim alatt rengeteg tapasztalatot szereztem az emberi test mûködésérõl. Legyen az edzés vagy étkezés. Egyre inkább elkezdett érdekelni, hogy mi mért történik a szervezetben. Közben elvégeztem a Testnevelési Egyetemet, és gyermekekkel kezdtem el foglalkozni. Majd 2010-tõl elkezdtem személyi edzéseket tartani. Egy élsportoló életében, a folyamatos csúcs terhelések hatására gyakran fordulnak elõ kisebb nagyobb sérülések, hogy minél hamarabb regenerálódjak, elkezdtem a rehabilitáció iránt is érdeklõdni, így elvégeztem a Sport rehabilitáció Prevenció szakot is.

Részben azért is, hogy azokon a vendégeimen is tudjak segíteni, akik valamilyen hasonó problémával keresnek meg. A mai világban az egyre inkább mozgásszegény életmód hatására egyre komplexebb edzéseket kell tartani, hiszen a legtöbb embernek van valami hiányossága, akár mozgáskoordinácio, mobilitást vagy állóképességet értve. Ide tartoznak az inzulin rezisztencia, a PCOS vagy egyéb betegségek, amik szintén nagyrészt a stresszes valamint mozgásszegény életmódot élõ, illetve helytelenül táplálkozó emberek nagy százalékát érinti. Sokan nincsenek tisztában, hogy ezeket akár egy kis életmód váltással is helyre lehet hozni. Úgy gondolom, hogy egy jó edzõnek igenis meg kell tudni oldani ezeket a komplex feladatokat, fel kell ismerni kinek mire van szüksége, és a képességekhez mérten megszerettetni azokkal is a mozgást, akik esetlegesen egész életükben nem foglalkoztak ezzel, viszont most elhatározták, hogy az egészségük fontos.
Munkám során rengeteg embertípussal találkozom, mindenkivel másképp kell kommunikálni, másképp kell edzést tartani és más ütemben lehet eredményeket elérni. Ha valakinek feláll a hátán a szõr egy fekvõtámasztól, vagy épp a szökdelésektõl, akkor nem lehet minden edzésen ráerõltetni. Tehetek egy két próbát, hogy megszeresse, vagy épp legyõzze a félelmét valamilyen gyakorlattal szemben. Viszont, ha neki valami nem komfortos egy edzésen, akkor az többet árt, mint használ és akkor azokra a feladatokra igenis alternatívát kell találni.
Az emberek nagy része egy kész tervvel áll elém. Például,hogy 15 kg-ott szeretne fogyni, x idõ alatt, vagy épp egy maratonon akar elindulni, esetlege az esküvõjére szeretné magát formába hozni. Van aki épp csak a térd, derék vagy hát fájdalmára keresi a megoldást. Sokan szimplán a hétköznapokat szeretnék könnyebben venni, vagy a stresszt levezetni. Aztán ott vannak az anyukák, akik sokszor csak otthon tudnak mozogni. A sport megtanított arra, hogy mindent el lehet érni, csak elhatározás és akarat kérdése.

A pozitív gondolatok mindig elõre visznek az életben. Ha hiszel valamiben és teszel érte, akkor a munka elõbb vagy utóbb sikert arat. Nekem is 10 évembe telt míg elértem és megvalósítottam azt az álmomat, hogy világbajnok lehessek. Ha te is szeretnél megtanulni biztonságosan mozogni és egészségesebb teljesebb életet élni, akkor csak az elhatározásod és a kitartásod kell, a többit együtt megvalósítjuk, bármi is legyen a célod.

Eredményeim: Fitness

2008. Ms Wellness Hungary
2010. WBPF Fitness és Modell Világbajnok 2010. Superbody Modell Abszolút Bajnok 2010. IFBB World Cup Fitness 1.hely
2011. USA Arnold Classic Fitness 2. helyezett 2011. WFF Ms Fitness Universe
2011. Superbody Modell Abszolúlt Bajnok 2012. Ms. Fitness Florida
2014. Fitparádé Abszolúlt Bajnok
2014. Ms. Bikini America

Végzettség:

2002-2006 SE-TSK Testnevelő tanár
2014. IWI NASM Korrektív Sportrehabilitációs Tréner
2018.Hát- és gerinc fájdalom oldása Füzy Gábor
2019.Oxygén Advantage légzés workshop
2019.Almásy Mozgásakadémia Fasciatréning, mobilizáció és stretching
2020.Pilátes Talaj 1