River Fitness by Getfit

Bádonyi Anna Júlia

erőnléti-, és sportrehabilitáciòs trainer

Magamról
Számomra az egészséges életmód, a sport, a fittség elkötelezettség.
2008 óta foglalkozom személyi edzéssel. A kezdetekben kizárólag a hagyományos testépítés eszközeit alkalmaztam a munkám során. Mindig is zavart, amikor szembesültem azzal, hogy vannak kliensek, akik ilyen- olyan fájdalmak, illetve fizikális korlátozottságok miatt nem voltak képesek egy-egy gyakorlatot végrehajtani.
Felmerült bennem a szükség arra, hogy ezeket a korlátokat megszüntessem. Kutatni kezdtem merre induljak. Egy Londonban elvégzett képzést követően, olyan lehetőség “talált meg”, amely a korábban említett zavaró tényezőkre megoldásként szolgált. Mára már ennél is messzebbre jutottam.

Edzésmódszerem a „Funkcionális edzés”
Amely a test működésének megfelelő mozgást jelenti, figyelembe véve azt, hogy a mozgásrendszer fiziológiás működéséhez szükség van arra, hogy az ízületeket a habitusuknak (stabilitás, mobilitás) megfelelően mozgassa, vagy éppen ne mozgassa. Előnye, hogy 3 dimenziós térben mozgatja a testet. Segít a helyes testtartás kialakításában. Jelentősen növeli az erőt és nem utolsó sorban esztétikus külsőt kölcsönöz.

Edzésprogram felépítése
Fizikális állapot felmérése
Megfigyelhető, hogy manapság egyre többen tesznek azért, hogy erősebbé, egészségesebbé váljanak. Törekszenek tevékenységi szintjük emelésére és ennek érdekében személyi edzőhöz fordulnak. Azonban nagyon fontos, hogy még mielőtt akármilyen sporttevékenységbe, fizikális terhelésbe kezd valaki fel legyen mérve az izmok állapota (megrövidülések, izomgyengeségek), az ízületek mozgástartománya, kétoldali aránytalanság-, diszfunkciók feltérképezése, illetve az alapgyakorlatok kivitelezésének képessége, azaz a mozgásminta. Ebben nyújt megoldást az úgynevezett mozgásminta szűrő teszt, az erőnléti és fitness edzés rendszerének egy holisztikus, szisztematikus megközelítése, amely innovatív felmérési gyakorlatokat és ezekhez hozzárendelt javító gyakorlatokat kínál.

Lehetőség nyújt az edzésprogramok magasabb szintű személyre szabására és ezzel jobb ügyfél eredmények elérésére. Javítja a funkcionális és sportteljesítményt. Világossá teszi az edzés minőségi és mennyiségi mutatói közötti különbséget.

 1. Lágyszövet kezelés
  SMR henger, teniszlabdás lazítás
 2. Mozgáselőkészítés 
  A teszt eredményének függvényében elkészített statikus, dinamikus nyújtások (hajlékonyságfejlesztés) ízület mobilizáló, izomaktivációs gyakorlatok, amely egyúttal a bemelegítés is.
 3. Edzés
  Első 3 hónap:
  Tartáskorrekció (pl.: ülőmunka okozta rossz tartás javítása), alapvető mozgásminták elsajátítása, törzs izmainak megerősítése. Ideg- izom kapcsolatok fejlesztése.
 4. Ezt követően a “komolyabb” volumenű, komplexebb gyakorlatok elsajátítása. Ezek megerősítése, a vendég céljainak megfelelően, személyre szabottan, a képességek, készségek fejlődésének függvényében. Állóképesség fejlesztés. Izolált gyakorlatok beiktatása.

Végzettségeim:
2008-International Fitness and Aerobic Academy Sportoktató/Személyi edző
2010-Fitness Anywhere TRX Suspension Training
2011-CrossFit Forging Elite Fitness CrossFit level1 Trainer
2012-HIT’S GYM CrossFit Budapest Funkcionális edzés/Gyakorlatok és elmélet 1. fázis
2013-CSIKYSYSTEM SMR alapszintű képzés, FMS1 szakértői képzés
2016-CSIKYSYSTEM Body Mapping
2019-ALMÁSY MOZGÁSAKADÉMIA Pre- és rehabilitációs tréner/A gyógytorna utáni rész…

 1. Csípő, ágyéki gerincszakasz rehabilitációja
 2. Váll, háti gerincszakasz rehabilitációja
 3. Láb, boka rehabilitációja

Célom, hogy minél több ember életét megkönnyítsem az általam alkalmazott módszerek integrálásával. Ezzel együtt egészségesebb életmód kialakítása, mind a testedzés, mind a táplálkozás tekintetében.

 • Mobil: 0670/941-2512
 • E-mail: movementastherapy@yahoo.com